Древногръцката поговорка Какъвто бащата, такъв и синът“ има  специален смисъл

...
</TD
>Древногръцката поговорка Какъвто бащата, такъв и синът“ има  специален смисъл
Коментари Харесай

Д-р Васил Йорданов, УМБАЛ Пълмед: Вдъхновяващият пример на баща ми бе решаващ да избера лекарската професия

Древногръцката сентенция " Какъвто бащата, подобен и синът “ има  специфичен смисъл в фамилията на доктор Боян Йорданов, когато преди 10 години синът му Васил взема решение да кандидатства медицина и да се посвети на лекарската специалност. Прави го макар предизвестието на баща му, че да си лекар е времеотнемаща специалност, на която би трябвало да се посветиш напълно, че ще има по-малко време и за себе си, и за семейството си.

" Все отново се веселя, че това е единственото нещо за което не го послушах, макар че първоначално се опита да ме разубеди “, споделя с горделивост доктор Васил Йорданов, който в този момент е специализант в Отделението по ушно-носно-гърлени заболявания на УМБАЛ " Пълмед “ в Пловдив. Той признава, че да си наследник на бележит доктор е привилегия, само че и огромна отговорност.

Д-р Боян Йорданов, експерт с над 30-годишен опит, оглавява Отделението по ушно-носно-гърлени заболявания в Медицинска конструкция " Здраве “ – Пазарджик. Той е издирван и обичан от пациентите в района, а удостоверение за това е фактът, че постоянно има чакащи хора пред кабинета му.

" Той е доктор с метод, неоспорим опит, изцяло предан на специалността си и най-важното - добър човек. За мен е въодушевяващ  пример за подражателство и в специалността, и в живота “, разказва го синът му с къс щрих.

Младият доктор, който преглежда и на кабинет в " Здраве “ - Пазарджик, където в действителност работи татко му, изяснява, че за него опитът на баща му като дълготраен УНГ експерт е безценен, изключително в този момент, в първите стъпки в специалността.  Немалко път и съм се допитвал до него за разнообразни проблеми с пациенти, техники на работа, а и той също ми изпраща пациенти в болница " Пълмед “ в Пловдив, където опциите за лекуване и диагностика са по-комплексни, споделя Васил, като добавя, че това основава и добра опция за колаборация сред двете отделения, които са част от семейството лечебни заведения на " Булфарма ".

" За страдание, в извънработна среда имаме все по-малко време един за различен, а и главно работим в разнообразни градове “, споделя Васил.  В редките моменти когато са дружно, бащата и синът обичат да гледат спорт.  Имат еднакъв обичан футболен тим. От две години планират да вземат отпуск едновременно и да прекарат дружно почивка в планината, само че към този момент графиците им се разминават.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР